STEM KAVRAMI
STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) olarak kısaltılmış bir kavram. Fen,teknoloji,mühendislik ve matematiğin birbiriyle entegre bir şekilde öğretilmesini içeren ve okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm süreci kapsayan bir eğitim yaklaşımıdır. Türkçesi FeTeMM olarak çevrilmiştir.
STEM EĞİTİMİ
Entegre STEM Eğitimi, STEM konu alanlarından herhangi ikisi veya daha fazlası arasında ve / veya bir STEM konusu ile bir veya daha fazla başka okul konusu arasında öğretme ve öğrenmeyi araştıran yaklaşımlardır.STEM eğitim programı ile öğrenciler, bilim yoluyla sonuç üretmek için gözlem ve deney yapabilecekler ve gerçek dünya problemlerini mühendislikle çözmek için etkili sistemler geliştirebileceklerdir.Teknoloji aracılığıyla, aygıtları ve bilgi sistemlerini oluşturmak ve düzeltmek için fen ve matematiği kullanacaklardır. Matematiği uygulayarak, problemleri incelemek ve çözmek için sayısal, uzamsal ve mantıksal becerilerini problemlere uygulayabileceklerdir.
Her STEM bileşeni, çok yönlü bir eğitime değerli bir katkı sağlar.
Fen-Bilim, öğrencilere çevremizdeki dünya hakkında derinlemesine bir anlayış verir. Araştırma ve eleştirel düşünmede öğrencilerin daha iyi olmalarına yardımcı olur
Teknoloji, gençleri yüksek teknoloji yenilikler ile dolu bir ortamda çalışmaya hazırlar.
Mühendislik, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmelerine ve bilgileri yeni projelerde uygulamalarına olanak tanır.
Matematik, insanların bilgileri analiz etmelerini, hataları ortadan kaldırmalarını ve çözümler tasarlarken bilinçli kararlar vermelerini sağlar.
STEM eğitimi, bu disiplinleri uyumlu bir sisteme bağlar. Böylece, STEM eğitimi yaklaşımı, temel disiplinlerin yanı sıra yaratıcılığı ve farklı düşünmeyi teşvik eder. Gençleri yeni teknolojiler ve fikirler üretmeleri için motive eder ve ilham verir. Uygulamaya ve yeniliğe odaklanan öğrenciler, sorgulamaya dayalı ödevlerden öğrenirler. STEM eğitimi, kavramların anlaşılmasını sağlar ve bilgi uygulamasını teşvik eder.
STEM BECERİLERİ
Analitik DüşünmeBecerisi,
Bilimsel-Fen Becerileri,
Matematiksel Beceriler,
Teknoloji Kullanma Becerileri,
İletişim ve İşbirlikli Çalışma Becerileri,
Takım Çalışması Becerileri,
Yaratıcılık,
Liderlik Becerileri,
Düzenleme Becerileri,
Zaman Yönetimi Becerileri