Öğrencinin bilişsel düzeyi akademik uzmanlar tarafından analiz edilerek raporlanır.
Öğrencinin, akademik başarısına etki eden duyuşsal ve psiko-motor beceri düzeyleri de akademik uzmanlarca belirlenir. Tüm beceri alanları bir arada ele alınarak öğrencinin gelişim profili ortaya çıkarılır.
Öğrencinin öğrenme stilleri ve stratejileri, çalışma alışkanlıkları, derse yatkınlığı uzmanlarca değerlendirilir. Öğrencinin öğrenme eksikleri, öğrenme güçlükleri ve varsa başarısızlık nedenleri ayrıntılı olarak raporlanır.
Öğrenci velisi ile öğrenci hakkında görüşme gerçekleştirilir.
Öğrenci hakkında elde edilen bilgilerden, rapor ve görüşmelerden hareketle öğrencinin gelişim düzeyine uygun ders çalışma programı oluşturulur. Her çalışma programı öğrenciye özgüdür. Çalışma programı öğrenci ve veli görüşleri doğrultusunda son şeklini alır.
Derslerde öğrenci merkezli çağdaş öğretim stratejilerine, yöntemlerine ve tekniklerine yer verilir.Öğrenci ezberlemeden anlamlandırarak dersi öğrenir. Aşamalı ve sistematik bir eğitimle öğrenciye yeni nesil problem çözme beceri ve alışkanlıkları kazandırılır.
Dersle ilgili MEB kazanımlarının tam olarak öğrenilmesi sağlanır. Beceri temelli problemler için öğrencinin üst düzey düşünme becerilerinin gelişimi süreç içinde gerçekleştirilir.
Güncel, geçerli ve güvenilir kaynaklarla birebir dersler işlenir. Bu kaynaklardan yapılan ödevlendirmeler sürekli kontrol edilir. Anlık ve süreç içindeki dönüt ve düzeltmelerle hiçbir konu tam olarak öğrenilmeden geçilmez.
Öğrencinin gelişimi devamlı olarak akademik uzmanlarca takip edilir. Gerekli durumlarda farklılaştırılmış öğrenme süreçleri uygulanır.
Öğrencinin gelişim durumundan veli sürekli olarak haberdar edilir. Uzman eğitimci-öğrenci-veli işbirliği her aşamada yapılır.