Koçluk, bireylerin performanslarını arttırmayı ve öğrenme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen; öğrenme sürecince güdülenme ve etkili sorgulama tekniklerini kullanan; bireysel başarının önündeki engelleri ortadan kaldıran bir süreçtir. Koçlukla bireylerin kişisel gelişimleri ve kariyerleri için onlara rehberlik edilmektedir. Koçlukta etkin olan bireyin kendisidir. Birey kontrollü bir ortamda düşünerek, problem çözerek, tahminler yaparak, kararlar alarak kendini geliştirir.
Eğitim koçluğu, öğretmen ve öğrenci arasında öğrenme ürünlerine ve hedeflerine cevap verebilecek, öğrenci başarısını sürekli arttırmaya dayalı bir ilişkidir. Eğitim koçu; öğrencinin öğretim hayatının niteliğini ve ulaşmayı istediği hedefleri sürekli olarak arttırır, öğrenci için her aşamada öğrenciyi destekleyen öğrenciye özgü bir kişisel gelişim programı yürütür.
Kurumumuzda Eğitim Koçları, öğrencilerin düşünme sistemlerinin olumlu yönde geliştirmelerine imkân sağlayan, öğrencilerin kendi içsel kaynaklarını oluşturmalarını sağlayan ve bu içsel kaynaklarını kullanmalarını onlara öğreten, kendilerini tanımalarına yardım eden, sonuç olarak hedeflerini doğru ve sağlam bir şekilde ortaya koyup bunları gerçekleştirmelerine kaynaklık eden bir başarı felsefesinin uygulayıcılarıdır.
Eğitim Koçlarımız, öğrencilerin gerçekçi hedefler ortaya koymalarına ve bu hedeflere ulaşmalarına yardımcı olurlar, hedeflerine yönelik içsel güdülenme düzeylerini arttırırlar, öğrencilerin gösterdikleri performansların onları hedeflere ulaştırması için gereken becerilerin öğrencilerde gelişmesini sağlarlar. Öğrenci merkezli bir anlayışla öğrencilere odaklanıp velilerin etkin desteğiyle öğrencinin başarma hedeflerini ve isteklerini arttıracak çalışmalar düzenlerler. Öğrencilere çalışma programı hazırlarlar, çalışmaları için uygun çalışma ortamlarını düzenlerler, okuldaki öğretmenleriyle iletişim kurarlar, ders durumlarını sürekli takip edip birlikte ders çalışırlar.
Eğitim Koçlarımız, kurumumuzdaki zengin ve güncel eğitim-öğretim hizmetlerinden öğrencilerin en verimli şekilde yararlanmalarını, velilerin çocuklarının gelişiminden ve çalışmalarından devamlı haberdar olmalarını ve onları takip edebilmelerini temin ederler. Velilerle düzenli olarak yüz yüze, çevrimiçi veya telefonda çocuklarıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirirler.