Aile danışmanlığı, aile üyeleri arasında iletişimin geliştirilmesini; anne-baba ve çocuklar arasında iletişim ve etkileşimin sağlıklı bir şekilde devam etmesini, ailelerin çocuklarının gelişimlerine destek olunması amacıyla gerçekleştirilir.
Aile danışmanlığıyla, ailenin sosyo-kültürel ve ekonomik düzeyi tanınır, çocuklarından bekledikleri eğitimsel hedefler belirlenir. Aile içi atmosferin ve beklenti hedeflerinin ailelerin çocuklarının okul başarısına, kariyer eğilimlerine ve kişisel özelliklerine yansımasıyla ilgili bilgilendirme amaçlı olarak ebeveynlerle görüşmeler gerçekleştirilir.
Çocukların içinde bulundukları gelişim çağının özellikleri ve gelişimlerine etki eden kritik öğelerle ilgili olarak velilere bilgilendirme çalışmaları yapılır.
Velilerin çocuklarını, çocuklarının gelişim çağlarına uygun olarak yönlendirmelerine, düzenli ders çalışma alışkanlığı kazanmalarına, öz-düzenleme becerilerinin gelişimine doğru bir şekilde katkı sağlayacak seminer çalışmaları gerçekleştirilir.
Öğrenme, ders, ölçme ve değerlendirme kaygısı yaşayan çocukların bu kaygılarının olası nedenleriyle ilgili ebeveynler bilgilendirilir ve çocuklardaki aşırı kaygının giderilmesine yönelik çalışmalar yapılır. Kaygıyı öğrencinin başarısını engelleyecek bir unsur gibi değil başarısını destekleyecek bir değişken olarak kontrol altına nasıl alınabileceğinin yolları öğretilir. Ailelerin ve çocuklarının eğitimle ilgili konularda sağlıklı düşünerek kararlar almasına destek olunur.
Velilerin, öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca girecekleri hem okul düzeyindeki hem de ulusal düzeydeki ölçme ve değerlendirme uygulamalarıyla bilgi sahibi olmaları, çocuklarını bu uygulamalara hazırlamada onlara destek olabilmeleri aile danışmanlığında önemlidir.
Ailelerin, çocuklarının 21.yüzyılın seçkin bireyleri olmalarını sağlayacak becerilerle donanmalarının gerekli olduğu bilincine sahip veliler olmaları aile danışmanlığımızın en önemli hedefleri arasındadır.